31. března 2015

Petra Pilařová - Fashion Design

S velkým potěšením vám oznamujeme, že se k projektu připojila také návrhářka Petra Pilařová. Petra ve světě módy působí od roku 2003, kdy ukončila vysokoškolské studium na ZČU v Plzni. Dnes vlastní butiky v Kutné Hoře a Praze, kde má také svůj ateliér. Její hlavní doménou jsou společenské a svatební šaty, které šije především na zakázku. Petřinu tvorbu ale můžete vidět také během módních přehlídek či různých charitativních akcí. Při těchto příležitostech její šaty oblékají takové tváře jako Lucie Váchová, Kateřina Smejkalová, Jana Doležalová či Radka Kocurová.


Petra o své práci říká, že je pro ni životní vášní a ráda šije modely, které jsou originální a někdy i extravagantní. A to je přesně to, co jsme pro projekt Společnýma rukama potřebovali. Když jsme Petru oslovili s nabídkou spolupráce, nemuseli jsme ji dlouho přemlouvat. S Petrou jsme tak nezískali jen úžasnou návrhářku, ale také nezastupitelný článek do celého soukolí...

A jak práce na společném díle vypadá právě teď?

Práci se samotnými korálky jsme již zdárně ukončili a vše předali Petře. Ta se ihned vrhla do šití šatů. Při tom jsme trochu pozměnili původní plán, že korálky budou tvořit samostatný náhrdelník oddělitelný od šatů. Náhrdelník se přeměnil v aplikaci, která pokrývá vrchní část živůtku šatů. Dokonce by se dalo říct, že naše korálkářská práce postupně srostla s prací Petřinou.


Unikátní autorské šaty budou veřejnosti představeny 16. 4. 2015 během vernisáže ve Studiu Artesilver. Tato vernisáž odstartuje výstavu šitého šperku, kde budou k vidění také další práce korálkářek zapojených do projektu. Samotné šaty budou ve studiu vystaveny až do 21. 5. 2015. V tento den proběhne na zámku Berchtold módní přehlídka Petry Pilařové, kde naše společné šaty půjdou finále přehlídky a také tam budou vydraženy.


Více informací o Petře Pilařové a její tvorbě najdete zde:

Žádné komentáře:

Okomentovat